didacting.nl
Learning by doing

Team en Theater

Theaterinterventies kunnen bijzonder effectief zijn om binnen organisaties veranderprocessen te ondersteunen. Middels theaterinterventies kunnen de deelnemers de slag maken van beschouwend naar bewustwording en van bewustwording naar beleving en daadwerkelijke verandering.

Welke theaterinterventies kan Didacting bieden?

Regietheater:

Binnen een organisatie speelt er soms iets, zaken lopen niet lekker, resultaten blijven achter, communicatie op de werkvloer is niet echt effectief, kortom ....er moet iets veranderen. Middels 1 of 2 gespeelde praktijk-scenes  wordt voor de teamleden op een lichte en heldere wijze zichtbaar waar de knelpunten zich bevinden.

Maar dat niet alleen, de scenes worden nog een keer gespeeld en nu kunnen de teamleden per scene de situatie beïnvloeden door personen in de scene vanaf de zijlijn te gaan aansturen: wat moet hij of zij anders zeggen of doen? Al snel wordt duidelijk dat door verandering van gedrag de uitkomst van de scene positief zal veranderen . Een goede start voor een verandertraject!

Teambuilding met theater:

Theater als interventie om de samenwerking binnen het team te analyseren en te optimaliseren. Dit is altijd maatwerk en vraagt een gedegen intake om de juiste interventie te vinden.

Of theater als interventie voor een team dag waarbij het puur gaat om een gezamenlijke beleving,  het elkaar beter leren kennen en dit het enige resultaat hoeft te zijn.